Monsterse damvereniging

Ontknoping clubcompetitie

Gepubliceerd op: 2018-02-02 10:22:03

De provinciale clubcompetitie van de Zuid-Hollandse DamBond nadert de ontknoping. In de eerste klasse B heeft MDV-1 twee uitwedstrijden op rij verloren. Tegen Naaldwijk werd het 9-3 en tegen De Lier 8-4. Momenteel staat MDV-1 op de vijfde plaats met nog een wedstrijd te spelen tegen hekkensluiter Scheveningen. Deze wedstrijd vindt plaats op donderdag 15 februari in Dorpshuis Het Vrondel. Als Scheveningen met 8-4 of meer wint dan daalt MDV-1 naar de onderste plaats. Degene die onderaan eindigt speelt een play-off degradatiewedstrijd tegen de onderste uit de eerste klasse A.

Promovendus MDV-2 staat in de tweede klasse nog steeds onderaan. De wedstrijden tegen Naaldwijk-2 en RDC Rijnsburg-2 gingen beide nipt met 5-3 verloren. Er waren kansen op meer wedstrijdpunten, maar deze werden niet benut. Er staan nog drie wedstrijden op het programma voor MDV-2.

Ook de onderlinge competitie wordt goed bezocht. Afgelopen maand speelden ons jongste lid Stan van der Meer (9) tegen ons oudste lid Jan Kruithof (79) remise. Ook twee oud-postbodes gingen de strijd met elkaar aan. Joop Buurman speelde de beste zetten en won van Leny van der Gaag en Gert-Jan Voois bezorgde koploper Herman Vroom zijn eerste nederlaag.

Winterkampioen is bekend!

Gepubliceerd op: 2017-12-28 13:33:21

Het damjaar 2017 zit er bijna op. Winterkampioen in de onderlinge competitie is Herman Vroom. Hij heeft elf keer gewonnen en één keer remise gespeeld. Op de tweede plaats staat Arie Stoorvogel en derde is Nico Hoogenraad. In de B-groep staat Jan Kruithof aan de leiding.

Het eerste team staat momenteel op een vierde plaats in de eerste klasse B. MDV 2 is momenteel de rode lantarendrager in tweede klasse. De achterstand op de nummers vijf en zes is maar één punt. Ook hebben meerdere leden meegedaan met het kerstdamtoernooi van Damclub Scheveningen en het Piet Helderman Toernooi van VELO Wateringen.

Het bestuur van de Monsterse Damvereniging wenst iedereen een gelukkig en gezond 2018!

Open Monsters sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2017-11-17 12:42:25

Er waren 39 dammers(sters) aanwezig bij de derde editie van het Open Monsters Sneldamtoernooi. Er werden zeven sneldampartijen gespeeld. Bij de clubdammers prolongeerde Herman Vroom zijn titel door 12 punten te behalen. Dirk van Schaik werd net als vorig jaar tweede, ditmaal met 11 punten. Jelle Groeneveld werd derde met eveneens 11 punten, maar met minder weerstandspunten. Monstenaar Frans de Smit werd vierde met ook 11 punten. Clubkampioen Arie Stoorvogel werd vijfde met 10 punten.

Bij de huisdammers stonden twee van IJzendoorns op het podium. Dick op het hoogste treetje met 12 punten en op de derde plek Nalinie met 10 punten. Rinus van Velden stond hier tussenin met ook 10 punten. Frits Valkenwoud werd vierde met 8 punten, een vijfde plaats was er voor Kees Oversloot met één puntje minder. Cor Storm werd zesde en Aron Scheffers werd zevende met 4 punten.

oudere berichten