Monsterse damvereniging

Uitslag paaseieren sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2018-03-31 09:47:47

Donderdag 29 maart was het jaarlijkse paaseieren sneldamtoernooi bij de Monsterse Damvereniging. Er waren 40 spelers die de gezellige en sportieve strijd met elkaar aangingen. Kampioen werd, de vroeger in Monster woonachtige, Johan Pronk met 12 punten. Tweede werd Adrie Mostert met elf punten. Adrie had een aantal jaar niet gedamd in clubverband, maar toonde aan dat hij dammen nog niet is verleerd. Derde werd Herman Vroom met 10 punten. In de B-groep was Patrick Scheffers de sterkte met 10 punten, tweede werd Bert Molenkamp met 8 punten en Jos Vis uit Wateringen werd derde met eveneens 8 punten. In de C-groep werd Jan Bogaard eerste met 8 punten. De tweede plaats was met zes punten voor Scheveninger Jeroen Neve en Stan van der Meer werd derde met eveneens zes punten. Jeugdlid Mikey Hu was de beste in de jeugd/huisdammers categorie met twaalf punten. Gedeeld tweede werden hier Dick Voois en Kees Oversloot met beide 10 punten.

Paaseieren sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2018-03-08 18:50:38

Op donderdag 29 maart is het jaarlijkse paaseieren sneldamtoernooi bij de Monsterse Damverening. Er is ook een huisdammersgroep aanwezig. We beginnen om 19:45 in Dorpshuis het Vrondel, De Wurft 1, Ter Heijde aan Zee.

MDV handhaaft zich

Gepubliceerd op: 2018-02-22 10:55:35

Afgelopen donderdag waren er acht partijen voor de onderlinge competitie bij de Monsterse Damvereniging. Vier partijen eindigden in een puntendeling en de andere vier werden allemaal gewonnen door de zwartspeler, maar de meeste aandacht was er deze avond voor de degradatiekraker MDV tegen Scheveningen.

Frans de Smit was als eerste uit en speelde remise tegen de snel dammende Hanny de Vaal. Hierna won topscoorder van het eerste Arie Stoorvogel van Engelbertus Pronk. Frans Boers kwam hierna remise overeen met Nel Lindhout. Ben Gehrke zorgde voor het beslissende bordpunt door te winnen van Wim Eijgenraam. Hierdoor heeft MDV zich gehandhaafd. Jan Molhoek werd steeds meer onder druk gezet en verloor van Piet Roozenboom. Gert-Jan Voois zorgde voor de teamoverwinning (7-5) door remise te spelen tegen Ron de Vaal na een partij met wisselende winstkansen. Klik hier voor de eindstand van de eerste klasse B.

oudere berichten