Monsterse damvereniging

Eerste sluit seizoen goed af

Gepubliceerd op: 2019-02-17 13:49:04

Het eerste team van de Monsterse Damvereniging heeft het seizoen in de eerste klasse met een positief gevoel afgesloten. Op Valentijnsdag werd in het Dorpshuis 'Het Vrondel' DOS Delft met 7-5 verslagen. Ondanks de winst is het team op de negende en laatste plaats geƫindigd in de eerste klasse van de Zuid-Hollandse Dambond. De teams in deze klasse waren aan elkaar gewaagd en MDV won eenmaal, speelden drie keer remise, verloor drie keer nipt en had een totale offday tegen kampioen VELO Wateringen. Op Toernooibase staat de volledige eindstand en de detailuitslagen.

Nico Hoogenraad winnaar sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2018-11-20 09:27:53

Donderdag 15 november was er bij de Monsterse Damvereniging een sneldamtoernooi met 34 deelnemers. De beste jeugdspelers was Mikey Hu met vijf punten uit zeven wedstrijden en werd hiermee 26ste. De beste huisdammer was Robert Vis die verrassend zes punten behaalde tegen clubdammers en hiermee 25ste werd. Winnaar werd Nico Hoogenraad met elf punten. Twee werd clubkampioen Herman Vroom met eveneens elf punten. De derde plaats was voor Johan Pronk met 10 punten. Klik hier voor de volledig uitslag.

Stan van der Meer op WK jeugddammen

Gepubliceerd op: 2018-11-03 14:10:38

Afgelopen week vond het jeugdwereldkampioenschap dammen in Wit-Rusland plaats. Stan van der Meer had zich hiervoor geplaatst door tweede te worden op het Nederlands kampioenschap voor welpen. Hij ging samen met zijn vader en de andere Nederlandse deelnemers gemotiveerd op weg naar Wit-Rusland.

Het jeugdwereldkampioenschap dammen in de categorie welpen was sterk bezet met vooral veel spelers uit Oost-Europa aangevuld met sterke Mongoliƫrs en Chinezen. Er werden 9 wedstrijden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Bij dit systeem krijg je elke ronde een tegenstander die evenveel punten heeft als jou. Op sommige dagen moesten er twee partijen worden gespeeld en sommige partijen duurden meer dan vier uur. Een zware opgave voor Stan van der Meer die tegen veel Wit-Russen moest dammen. Tussendoor was er op donderdag sneldammmen. Klik hier voor uitslag van het sneldammen.

De Rus Aisen Egorov werd kampioen met 17 punten, tweede werd de Chinees met Mingxuan Xu met 15 punten en derde de Est Priit Lokotar met 12 punten. Stan wist zijn laatste twee partijen te winnen en kwam op 9 punten. Hiermee werd hij 20ste van de 30 deelnemers. Een mooie prestatie op zijn eerst jeugdwereldkampioenschap.

oudere berichtennieuwere berichten