Monsterse damvereniging

Dammen tegen vijfvoudig wereldkampioen

Gepubliceerd op: 2023-12-20 19:58:13

Bij Damclub Scheveningen was 18 december een kerstsneldamtoernooi waar een delegatie van de Monsterse Damvereniging (MDV) meedeed. Op de deelnemerslijst stond ook de sterke grootmeester Alexander Shvartsman die bovendien vijfvoudig wereldkampioen dammen is. Er werden zeven rondes Zwitsers gespeeld. Spelers met evenveel punten spelen dan zoveel mogelijk tegen elkaar. In ronde 1 werd Joop Buurman geloot aan Alexander Shvartsman. Joop kon lang het spel gelijkwaardig houden, maar dit koste hem te veel bedenktijd waardoor de vlag van zijn klok viel (nederlaag). Geen schande tegen z’n sterke speler. In de laatste ronde mocht ook Edwin van der Meer aantreden tegen de vijfvoudig wereldkampioen. Shvartsman bleek duidelijk te sterk en won het toernooi door alle wedstrijden te winnen met 14 punten.

Vooraan Edwin van der Meer tegen Alexander Shvartsman. Naast Edwin zit Joop Buurman.

Joop Buurman was uiteindelijk de beste speler van MDV met 9 punten op de 6e plaats. Patrick Scheffers maakte zijn slechte start goed met 4 winstpartijen op rij en eindigde 7e. Piet Rozenboom houdt niet van sneldammen, maar werd wel 10e met 8 punten. 11e Frans de Smit en 12e Edwin van der Meer met allebei 7 punten. 18e Gilles van Winkel en 21e Joke van der Meijden met allebei 6 punten. Engelbertus Pronk was in een kerstbui en deelde regelmatig de punten en werd 24e met 5 punten.

19 december nam een kleinere delegatie deel aan het kerstsneldamtoernooi van Damclub Hofstad: Herman Vroom werd 8e in de A-groep, Frans Boers 7e in de B-groep, Parker Richardson pakte het brons in de C-groep en Menno Kamminga werd 8e in de C-groep. De leden van MDV zijn een mooie ervaring rijker en gingen allemaal met een prijsje in natura naar huis.

Damdiploma’s uitgereikt

Gepubliceerd op: 2023-12-10 20:39:14

Afgelopen week werden er meerdere diploma’s uitgereikt bij de Monsterse Damvereniging. Zowel Sep Schrijber als Tijmen Dal hebben succesvol het diploma Combineren-1 behaald. Bijna alle opgaven van het examen werden foutloos gemaakt. Ze zijn nu in staat om leuke slagzetjes op het dambord uit te halen. Ze gaan nu verder met Combineren-2, nog moeilijkere slagzetjes. Ze ontvingen een luid applaus van hun ouders, broers en de aanwezige dammers. De uitreiking werd verzorgd door trainer Frans Boers geflankeerd door Gilles van Winkel en Wil van Hagen.


Dat je nooit te oud bent om een diploma te behalen bewees Jan de Kok. Hij behaalde diploma ‘De Eerste Zet’. Jan de Kok zette de goede lijn door diezelfde avond in de onderlinge competitie zijn eerste wedstrijdpunt van dit seizoen te behalen door remise te spelen tegen Wil van Hagen. Geen enkele dammer is nu meer puntloos. In de onderlinge is Herman Vroom de nieuwe koploper door een overwinning op Jan Molhoek. Er wordt elke donderdagavond in Dorpshuis “Het Vrondel” gedamd. Jeugd vanaf 18:30 en senioren vanaf 19:30 uur.

Uitnodiging: Bingo avond

Gepubliceerd op: 2023-11-26 13:46:39

oudere berichtennieuwere berichten