Monsterse damvereniging

Damseizoen is gestart

Gepubliceerd op: 2019-09-14 12:49:29

Het seizoen is gestart voor de dammers van de Monsterse Damvereniging. De eerste clubavond speelde clubkampioen Herman Vroom simultaan tegen 27 clubgenoten en behaalde een score van 60%. Veel partijen eindigden in remise en alleen Bart Bogaard, Frans Boers en Pieter Rozenboom wisten de clubkampioen te verschalken.

Een week later moest het eerste team thuis spelen voor de provinciale competitie tegen DOS Delft. Arie Stoorvogel tegenstander Henk Valk maakte een foutje en gaf direct op zonder dat Arie de winnende combinatie kon uitvoeren. Hierna kwam Patrick Scheffers goed weg met remise ondanks een schijf minder tegen zetjesspeler Mees van der Bosch. Frans de Smit verloor hierna van invaller Wynton Meijer. Engelbertus Pronk speelde solide en kwam remise overeen met Rob Smits. Gert-Jan Voois speelde sterk en Loek Tillemans kon nog net het ene gaatje naar remise vinden. Pieter Rozenboom won van Victor Foss en hierdoor werd de overwinning met 7-5 binnengehaald.

Ook de onderlinge competitie is weer gestart en alle uitslagen en tussenstanden zijn wekelijks te vinden op Toernooibase. Ook zin om een keer een potje te dammen? We dammen elke donderdagavond in Dorpshuis Het Vrondel in Ter Heijde aan Zee. De jeugd begint om 18:30 en de senioren beginnen om 19:30.

Succes op Westlands Damkampioenschap

Gepubliceerd op: 2019-05-26 12:57:56

De afgelopen weken vond het Open Westlands Damkampioenschap plaats in De Lier. Vier leden van de Monsterse Damvereniging namen deel. In de hoofdklasse hadden vijf spelers op de laatste speeldag nog kans om kampioen te worden. De titel ging naar Hans Bentvelzen van Damclub Naaldwijk. In de promotieklasse werd Henk Valk van DOS Delft op weerstandspunten kampioen.

In de eerste klasse speelde Monsternaar Gilles van Winkel een gedegen toernooi door vier keer remise te spelen. In de laatste ronde strafte hij een foutje van Chiel Overvoorde van VELO Wateringen af en werd hij tweede achter Maarten van der Schee uit De Lier. In de tweede klasse nog meer Monsters succes. In de laatste ronde versloeg Patrick Scheffers in een onderling duel Danny van der Voort van Naaldwijk en werd kampioen met negen punten. John Kolstee verloor zijn laatste partij, doordat zijn korte vleugel werd opgesloten en liep het brons mis. Leny van der Gaag werd laatste met twee punten.

Op de afsluitende sneldamavond deden er elf leden van de Monsterse Damvereniging mee. Nico Hoogenraad, John Kolstee, Patrick Scheffers, Gilles van Winkel en Leny van der Gaag vielen in de prijzen in hun categorie.

Stan van der Meer negende op NK dammen

Gepubliceerd op: 2019-05-05 12:36:43

Van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei vond in Den Haag het NK dammen voor pupillen (10 t/m 13 jaar) plaats. De 10-jarige Stan van der Meer uit Monster was een van de achttien geplaatste deelnemers(sters). In de eerste ronde tegen Anthony Maidman had Stan een goede stand opgebouwd, totdat hij een forcing over het hoofd zag die hem een schijf en de partij koste. Een slecht begin van het toernooi, maar Stan kon als lokale favoriet op genoeg steun rekenen van supporters die deze week langskwamen. Op dag twee stond er een dubbele ronde op het programma en Stan speelde solide en behaalde twee remises. In ronde vier stond hij constant onder druk van Daniƫl Boxum, maar hij gaf geen krimp en verliet met een punt de speelzaal. In de ochtendronde van dag vier speelde hij een gelijkwaardige remise tegen Luca Smit. In de middagronde miste Bert-Jan Kortleven een winnende damcombinatie en enkele zetten later gaf hij op, nadat Stan een schijf voorstond met de dreiging om een tweede schijf te winnen. De opwaartse lijn trok hij door in de zevende ronde te winnen van Wilmer Oostindjer. De laatste ronde verloor hij van Nederlands kampioen Ronald Kreeft. Stan van der Meer eindigde met acht punten uit acht partijen op de negende plaats.

Meer informatie over het NK en foto's kunnen worden gevonden op de toernooiwebsite.

Stan van der Meer links vooraan tijdens het sneldammen.

oudere berichtennieuwere berichten