Monsterse damvereniging

Stan van der Meer negende op NK dammen

Gepubliceerd op: 2019-05-05 12:36:43

Van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei vond in Den Haag het NK dammen voor pupillen (10 t/m 13 jaar) plaats. De 10-jarige Stan van der Meer uit Monster was een van de achttien geplaatste deelnemers(sters). In de eerste ronde tegen Anthony Maidman had Stan een goede stand opgebouwd, totdat hij een forcing over het hoofd zag die hem een schijf en de partij koste. Een slecht begin van het toernooi, maar Stan kon als lokale favoriet op genoeg steun rekenen van supporters die deze week langskwamen. Op dag twee stond er een dubbele ronde op het programma en Stan speelde solide en behaalde twee remises. In ronde vier stond hij constant onder druk van Daniƫl Boxum, maar hij gaf geen krimp en verliet met een punt de speelzaal. In de ochtendronde van dag vier speelde hij een gelijkwaardige remise tegen Luca Smit. In de middagronde miste Bert-Jan Kortleven een winnende damcombinatie en enkele zetten later gaf hij op, nadat Stan een schijf voorstond met de dreiging om een tweede schijf te winnen. De opwaartse lijn trok hij door in de zevende ronde te winnen van Wilmer Oostindjer. De laatste ronde verloor hij van Nederlands kampioen Ronald Kreeft. Stan van der Meer eindigde met acht punten uit acht partijen op de negende plaats.

Meer informatie over het NK en foto's kunnen worden gevonden op de toernooiwebsite.

Stan van der Meer links vooraan tijdens het sneldammen.

Paaseieren damtoernooi

Gepubliceerd op: 2019-04-20 11:00:20

Donderdag 18 april vond het paaseieren damtoernooi plaats bij de Monsterse Damvereniging. In de huisdammersgroep werd Kees Oversloot eerste. Kees won zes partijen en hoefde alleen remise toe te staan tegen Dick van IJzendoorn die als vijfde eindigde. Tweede werd Dick Voois en de derde plaats was voor sjoelkampioen Robert Vis, die ook goed overweg kan met damschijven. Jeugdlid Mikey Hu legde met acht punten beslag op de vierde plaats. Bij de clubdammers eindigden Arie Stoorvogel en Herman Vroom beiden op twaalf punten, maar aangezien Herman het onderlinge duel had gewonnen werd hij de winnaar. De derde podiumplaats was voor Patrick Scheffers die alleen verloor van Herman en Arie en alle overige wedstrijden won. Op Toernooibase staat de volledige eindstand van het paaseieren damtoernooi.

Herman Vroom prolongeert damtitel

Gepubliceerd op: 2019-04-20 10:56:40

Donderdag 11 april stond de laatste ronde van de onderlinge competitie bij de Monsterse Damvereniging op het programma. Koploper Herman Vroom speelde tegen achtervolger Arie Stoorvogel. Al snel verdwenen de schijven van het bord en werd remise overeengekomen, hiermee heeft Herman Vroom zijn damtitel geprolongeerd. Het zilver is voor Arie Stoorvogel. Frans de Smit won van Joop Buurman en stelde hiermee het brons veilig. Joop Buurman eindigde ondanks zijn nederlaag op de derde plaats in de B-groep. John Kolstee stelde zijn tweede plaats in de B-groep veilig door remise te spelen met voorzitter Bert Molenkamp. Jeugdlid Stan van der Meer stond het hele seizoen bovenaan in de B-groep en werd hiermee de terechte winnaar. Op Toernooibase staat de volledige eindstand en de uitslagen per speelronde.

Herman Vroom krijgt de wisselbeker uitgereikt van Bert Molenkamp

oudere berichten