Monsterse damvereniging

Stan in actie op NK welpen

Gepubliceerd op: 2017-06-13 21:07:09

Op zaterdag 27 mei was het NK dammen voor welpen in Hoogeveen. Stan van der Meer had zich via de voorronde geplaatst voor de finale. Het was heel mooi weer (28 graden), feitelijk te mooi om te dammen. Hij begon met winst. Hierna verloor hij twee keer, daarna won hij weer en speelde een keer remise. Toen kwamen drie dames uit Scheveningen om hem te supporten. Dit werkte want hij won twee keer achter elkaar. De laatste twee partijen verloor hij tegen de toppers. Hij heeft een goede prestatie geleverd met 9 punten uit 9 partijen en werd toevallig ook negende van de twintig deelnemers. Daar mag hij best trots op zijn! want de meeste tegenstander waren een of twee jaar ouder. De begeleiders: zijn vader Edwin van der Meer en Frans Boers hebben ook een superdag gehad.

Momenteel hebben we een zomerstop. We beginnen op donderdag 7 september weer met dammen. Ook interesse of wil je meer informatie? Kom dan donderdag 7 september naar Dorpshuis ‘Het Vrondel’ in Ter Heijde aan Zee. De jeugd begint om 18:30 en de senioren ongeveer een uurtje later.

Stan naar NK dammen

Gepubliceerd op: 2017-05-25 09:13:43

Stan van de Meer van onze damclub, de Monsterse Damvereniging heeft drie jaar geleden besloten om te gaan dammen. “Mijn moeder heeft toen contact opgenomen met de voorzitter Bert Molenkamp van de Monsterse Damvereniging. Jeugdleider Frans Boers kwam langs om een plan te maken. Hij vertelde mij dat het wel twee jaar duurde voor ik een beetje kan dammen. Dat is op dit moment goed verlopen’’ vertelt Stan, die inmiddels al vier boeken doorgenomen heeft en veel zetjes heeft geleerd. Momenteel is Stan bezig met het boek van Sijbrands. “Dat is behoorlijk pittig. Ik heb al geleerd van een staart en een vork dat komt nu goed van pas, de Haarlemmerzet weet ik al lang, maar de Hielslag en Kaatsingszet zijn nieuw, nu zijn we bezig met het Zetje van Weiss, de dwangzet en de Coup Royal. Via de voorrondes heb ik me geplaatst voor het NK Welpen, dat op 27 mei in Hoogeveen gespeeld wordt. Mijn vader, Frans Boers en ik gaan een dag eerder om uitgerust aan de wedstrijden te beginnen. In het begin van de middag komen we op de WOS. We hopen op goed nieuws, want de eerste drie plaatsen zich voor het EK in Polen en WK in Rusland.”

Paaseieren Sneldamtoernooi gewonnen door Engelbertus Pronk en Stan van der Meer

Gepubliceerd op: 2017-04-15 13:11:29

Afgelopen donderdag was het jaarlijkse paassneldamtoernooi bij de Monsterse Damvereniging met 47 deelnemers, maar voordat er begonnen werd was de prijsuitreiking van de jeugd. Stan van der Meer, Rens van der Meer, Mikey Hu, Frank Boers en Tom van Vliet hebben afgelopen week met succes het Wiersma-zwart examen afgelegd. Ook de prijzen voor de voorjaarscompetitie werden uitgereikt. Het podium was hetzelfde als bij de wintercompetitie. Stan werd eerste, Mikey tweede en Frank derde.


Bij het sneldammen voor de club-dammers werd Engelbertus Pronk eerste met 12 punten uit zeven wedstrijden. Nico Hoogenraad werd tweede met ook 12 punten, maar had minder weerstandspunten. Clubkampioen Arie Stoorvogel werd derde met 10 punten. Bij de huisdammers/jeugd hadden Stan van der Meer en Rody Oversloot allebei 13 punten behaald. De weerstandpunten gaven ook hier de doorslag. Stan werd eerste en Rody tweede. Mikey Hu werd derde met 10 punten, vierde werd Tom van Vliet met 8 punten en vijfde werd Koos Storm sr. Wilt u de gehele uitslag bekijken? Klik hier voor de gehele uitslag

oudere berichtennieuwere berichten