Monsterse damvereniging

Uitnodiging open sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2019-11-01 19:06:59

Op donderdag 21 november organiseert de Monsterse Damvereniging een open sneldamtoernooi in Dorpshuis Het Vrondel. Het toernooi staat open voor iedereen: clubdammers, huisdammers en beginners. Voor de koffie en hapjes wordt gezorgd. Het sneldamtoernooi in het dorpshuis aan De Wurft 1 in Ter Heijde aan Zee begint om 19.45 uur.

Plaats:
Dorpshuis Het Vrondel, De Wurft 1 in Ter Heijde aan Zee
Datum:
Donderdag 21 november 2019
Aanvang:
19.45 uur tot ca. 23.00 uur

Dubbel damsucces

Gepubliceerd op: 2019-10-25 15:26:59

Afgelopen donderdag kwam het zestal van KDC Katwijk en het viertal van LDC Leiderdorp op bezoek bij de Monsterse Damvereniging. Tegen Katwijk kwam Engelbertus Pronk goed weg met remise tegen Arend van de Beelen. Hierna zette Patrick Scheffers het team op voorsprong door te winnen van invaller Teun de Kluyver. Arie Stoorvogel behield de voorsprong door remise te spelen tegen Gé Berbee. De Kattukers bleken lastige tegenstanders, want de uitslagen op de andere drie borden kwam pas na drie uur dammen. Frans Boers rekende de tempo’s goed uit en behaalde een mooi punt tegen Jack van der Plas. Gert-Jan Voois had een gemakkelijkere stand tegen John Bruin, maar winst zat er niet. Frans de Smit had tenslotte de korte vleugel van Arjan Varkevisser opgesloten en kwam remise overeen om de teamoverwinning (7-5) veilig te stellen.


Tegen Glenn Hardenberg van LDC Leiderdorp had Jan Molhoek wat voordeel, maar onvoldoende om te kunnen winnen. De standen van Ben Gehrke en John Kolstee zagen er niet rooskleurig uit, maar beiden wisten door een truc uit de hoge hoed toch nog te winnen. Invaller Herman Vroom en Reginald Lindemans waren gelijkwaardig aan elkaar en deelden de punten. Door de 6-2 overwinning is MDV-2 gestegen naar de vierde plaats in de tweede klasse.

Damseizoen is gestart

Gepubliceerd op: 2019-09-14 12:49:29

Het seizoen is gestart voor de dammers van de Monsterse Damvereniging. De eerste clubavond speelde clubkampioen Herman Vroom simultaan tegen 27 clubgenoten en behaalde een score van 60%. Veel partijen eindigden in remise en alleen Bart Bogaard, Frans Boers en Pieter Rozenboom wisten de clubkampioen te verschalken.

Een week later moest het eerste team thuis spelen voor de provinciale competitie tegen DOS Delft. Arie Stoorvogel tegenstander Henk Valk maakte een foutje en gaf direct op zonder dat Arie de winnende combinatie kon uitvoeren. Hierna kwam Patrick Scheffers goed weg met remise ondanks een schijf minder tegen zetjesspeler Mees van der Bosch. Frans de Smit verloor hierna van invaller Wynton Meijer. Engelbertus Pronk speelde solide en kwam remise overeen met Rob Smits. Gert-Jan Voois speelde sterk en Loek Tillemans kon nog net het ene gaatje naar remise vinden. Pieter Rozenboom won van Victor Foss en hierdoor werd de overwinning met 7-5 binnengehaald.

Ook de onderlinge competitie is weer gestart en alle uitslagen en tussenstanden zijn wekelijks te vinden op Toernooibase. Ook zin om een keer een potje te dammen? We dammen elke donderdagavond in Dorpshuis Het Vrondel in Ter Heijde aan Zee. De jeugd begint om 18:30 en de senioren beginnen om 19:30.

oudere berichtennieuwere berichten