Monsterse damvereniging

Stan van der Meer op WK jeugddammen

Gepubliceerd op: 2018-11-03 14:10:38

Afgelopen week vond het jeugdwereldkampioenschap dammen in Wit-Rusland plaats. Stan van der Meer had zich hiervoor geplaatst door tweede te worden op het Nederlands kampioenschap voor welpen. Hij ging samen met zijn vader en de andere Nederlandse deelnemers gemotiveerd op weg naar Wit-Rusland.

Het jeugdwereldkampioenschap dammen in de categorie welpen was sterk bezet met vooral veel spelers uit Oost-Europa aangevuld met sterke Mongoliƫrs en Chinezen. Er werden 9 wedstrijden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Bij dit systeem krijg je elke ronde een tegenstander die evenveel punten heeft als jou. Op sommige dagen moesten er twee partijen worden gespeeld en sommige partijen duurden meer dan vier uur. Een zware opgave voor Stan van der Meer die tegen veel Wit-Russen moest dammen. Tussendoor was er op donderdag sneldammmen. Klik hier voor uitslag van het sneldammen.

De Rus Aisen Egorov werd kampioen met 17 punten, tweede werd de Chinees met Mingxuan Xu met 15 punten en derde de Est Priit Lokotar met 12 punten. Stan wist zijn laatste twee partijen te winnen en kwam op 9 punten. Hiermee werd hij 20ste van de 30 deelnemers. Een mooie prestatie op zijn eerst jeugdwereldkampioenschap.

Stan van der Meer naar WK jeugddammen

Gepubliceerd op: 2018-10-26 09:45:56

De 10-jarige Stan van der Meer uit Monster is van 28 oktober tot en met 3 november in Wit-Rusland om mee te doen aan het jeugdwereldkampioenschap dammen in de categorie welpen. Ter voorbereiding hierop krijgt hij les van bondstrainer van de Koninklijke Nederlandse Dambond en van de veelvoudig jeugdwereldkampioen Martijn van IJzendoorn uit Wateringen. De voorbereiding hierop werpt in de onderlinge competitie van Monsterse Damvereniging al zijn vruchten af. Stan bezet momenteel de vijfde plaats.

Sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2018-10-18 09:45:45

oudere berichtennieuwere berichten