Monsterse damvereniging

Stan van der Meer op EK jeugddammen

Gepubliceerd op: 2018-08-13 17:04:06

Van 1 augustus tot en met 9 augustus vond in de Litouwse stad Vilnius het EK jeugddammen plaats. Stan van de Meer uit Monster had zich hiervoor geplaatst door tweede te worden op het NK dammen voor welpen afgelopen mei. Dagelijks verscheen er een verslag van belevenissen van de Nederlandse deelnemers op Jeugddammen.com.

Stan voor aanvang van zijn partij tegen landgenoot Matheo.

Stan van der Meer kwam goed uit de startblokken en speelde de eerste wedstrijd remise tegen een sterke tegenstander uit Oekraïne naar ruim twee uur dammen. Stan won in totaal drie keer, speelde drie keer remise en verloor drie keer. Hiermee werd hij keurig 14de van 28 Europese welpen. Alle uitslagen en de volledige eindstand staan op Toernooibase.

Er waren in Vilnius ook nog twee damtoernooien met verkorte bedenktijd: Rapid (15 minuten per persoon) en Blitz (5 minuten per persoon). Bij beide toernooien eindigden hij in de middenmoot. Bij het Rapid werd hij 32ste van de 51 deelnemers met acht punten. Bij Blitz werd hij 20ste van de 52 deelnemers met tien punten.

De Monsterse Damvereniging start het nieuwe seizoen op donderdag 6 september om 19:45 met een simultaan tegen clubkampioen Herman Vroom. Iedereen die met de simultaan wil meedoen, is welkom in Dorpshuis het Vrondel in Ter Heijde aan Zee. De jeugdtraining begint om 18:30.

Zilver voor Stan van der Meer op NK dammen

Gepubliceerd op: 2018-05-13 13:25:46

Stan van der Meer van de Monsterse Damvereniging heeft zaterdag 12 mei in Hoogeveen het zilver behaald op het Nederlands Kampioenschap dammen voor welpen. Stan had na 9 wedstrijden 14 punten bij elkaar gedamd. De start van zijn toernooi was matig. In de eerste ronde verloor hij van Matheo Boxum. In de tweede wedstrijd kwam hij niet verder dan remise. Hierna was hij warmgedraaid en won bijna alle wedstrijden die volgde. Alleen Yuri Derks kon hem nog een puntje afhandig maken. Het goud was voor Matheo Boxum uit Emmeloord met 15 punten en het brons voor Yuri Derks uit Dongen met 12 punten.

V.l.n.r Yuri, Matheo, Stan en hierachter voormalig Wereldkampioene Natalia Sadowska.

Herman Vroom clubkampioen MDV

Gepubliceerd op: 2018-05-08 19:21:50

Herman Vroom was dit seizoen in de onderlinge competitie van de Monsterse Damvereniging bijna ongenaakbaar. Uit 27 wedstrijden behaalde bij 48 punten. Hij kreeg de wisselbeker uit hand van voorzitter Bert Molenkamp. Op gepaste afstand werd uittredend kampioen Arie Stoorvogel tweede en de derde plaats was voor Nico Hoogenraad. In de B-groep werd Jan Kruithof eerste en Nel Lindhout legde beslag op de tweede plaats. Voor de derde plaats waren op de laatste speelavond nog drie kanshebbers: Edwin van der Meer, Leny van der Gaag en Piet van Antwerpen. Op deze avond eindigen negen van de tien partijen in een puntendeling. Alleen Joke van der Meijden wist te winnen van Mikey Hu. Edwin van der Meer werd derde. Topscoorder van het eerste team werd Arie Stoorvogel en van het tweede team Patrick Scheffers. Op donderdag 4 september begint het nieuwe damseizoen bij de Monsterse Damvereniging met een simultaan tegen clubkampioen Herman Vroom.

Herman Vroom krijgt de wisselbeker uitgereikt van voorzitter Bert Molenkamp.

oudere berichtennieuwere berichten