Monsterse damvereniging

Damcompetities onderweg

Gepubliceerd op: 2018-10-07 18:09:05

De dammer(ster)s van de Monsterse Damvereniging zijn al een aantal weken bezig. MDV 2 startte de clubcompetitie in de derde klasse uitstekend met een 7-1 overwinning op KDC Katwijk 2. De tweede wedstrijd werd verloren met 3-5 tegen het op papier zwakkere Scheveningen 2. Het eerste van Monster was de eerste speelronde in de eerste klasse vrij. In de tweede speelronde werd het 6-6 tegen KDC Katwijk 1. Donderdag 11 oktober wordt het druk in Dorpshuis ‘Het Vrondel’, want dan komen Den Haag 3 en RDC Rijnsburg 3 op bezoek.

In de onderlinge competitie zijn vier rondes gespeeld en de clubkampioen van 2016-2017, Arie Stoorvogel, staat boven aan gevolgd door, de huidige clubkampioen, Herman Vroom. De altijd degelijk spelende Jan Molhoek vinden we terug op plaats drie. Jeugdlid Stan van der Meer staat zijn mannetje tegen de senioren en vinden we terug op plaats vier. Op plaats vijf, de clubkampioen van 2015-2016, Nico Hoogenraad. De hoogste geklasseerde dammerster is Joke van der Meijden op de zesde plaats. Plaats zeven is voor Patrick Scheffers en de gedeelde achtste plaats is voor Frans de Smit en Jan Bogaard. Hierna volgt een grote groep spelers met een moyenne-score van 1.000. Het seizoen duurt nog lang en er kan nog van alles veranderen.

Damsimultaan luid nieuwe damseizoen in

Gepubliceerd op: 2018-09-08 18:23:04

Op donderdag 6 september is het seizoen bij de Monsterse Damvereniging weer begonnen in Dorpshuis het Vrondel in Ter Heijde aan Zee. De jeugdleden begonnen om 18:30 en de senioren begonnen om 19:45. Op de eerste clubavond nam clubkampioen Herman Vroom het in een simultaan op tegen negentien tegenstanders. Na twee en een half uur dammen waren de laatste partijen afgelopen. Herman behaalde een score van 73%. Arie Stoorvogel en Jan Molhoek wisten van Herman te winnen. Een puntendeling werd bereikt tegen: Nico Hoogenraad, Gilles van Winkel, Ben Gehrke, Jan Kruithof, Edwin van der Meer en Bart Bogaard.

Stan van der Meer op EK jeugddammen

Gepubliceerd op: 2018-08-13 17:04:06

Van 1 augustus tot en met 9 augustus vond in de Litouwse stad Vilnius het EK jeugddammen plaats. Stan van de Meer uit Monster had zich hiervoor geplaatst door tweede te worden op het NK dammen voor welpen afgelopen mei. Dagelijks verscheen er een verslag van belevenissen van de Nederlandse deelnemers op Jeugddammen.com.

Stan voor aanvang van zijn partij tegen landgenoot Matheo.

Stan van der Meer kwam goed uit de startblokken en speelde de eerste wedstrijd remise tegen een sterke tegenstander uit Oekraïne naar ruim twee uur dammen. Stan won in totaal drie keer, speelde drie keer remise en verloor drie keer. Hiermee werd hij keurig 14de van 28 Europese welpen. Alle uitslagen en de volledige eindstand staan op Toernooibase.

Er waren in Vilnius ook nog twee damtoernooien met verkorte bedenktijd: Rapid (15 minuten per persoon) en Blitz (5 minuten per persoon). Bij beide toernooien eindigden hij in de middenmoot. Bij het Rapid werd hij 32ste van de 51 deelnemers met acht punten. Bij Blitz werd hij 20ste van de 52 deelnemers met tien punten.

De Monsterse Damvereniging start het nieuwe seizoen op donderdag 6 september om 19:45 met een simultaan tegen clubkampioen Herman Vroom. Iedereen die met de simultaan wil meedoen, is welkom in Dorpshuis het Vrondel in Ter Heijde aan Zee. De jeugdtraining begint om 18:30.

oudere berichtennieuwere berichten