Monsterse damvereniging

Uitnodiging voor Open Monsters sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2017-10-14 16:52:38

De eerste paar weken van het damseizoen zitten er al weer op. Het eerste en het tweede team hebben beide twee punten behaald uit drie gespeelde wedstrijden. MDV 1 staat hiermee vierde in de eerste klasse B en MDV 2 zesde in de tweede klasse. Ook de onderlinge competitie wordt goed bezocht met gemiddeld tien partijen per avond. Momenteel gaat Nico Hoogenraad aan de leiding gevolgd door Herman Vroom en Frans de Smit.

Open Monsters sneldamtoernooi
Op 17 november bestaat onze damclub 95 jaar. De avond hiervoor, op donderdag 16 november, organiseren we de derde editie van het Open Monsters sneldamtoernooi. Dit toernooi is gratis toegankelijk en ook geschikt voor huisdammers of geïnteresseerde in het damspel. Aanvang: 19:45. We hopen u te mogen ontvangen op donderdagavond 16 november in Dorpshuis Het Vrondel in Ter Heijde aan Zee.

Seizoen weer begonnen voor MDV

Gepubliceerd op: 2017-09-12 20:52:32

Het damseizoen is begin september weer begonnen voor de Monsterse Damvereniging.

Provinciale clubcompetitie
Op maandag 4 september verloor het tweede van Monster van het tweede van VELO Wateringen. Bert Molenkamp liep in een zetje en verloor van Wim Ernste. Hierna kwamen Gerard van der Valk en Chiel Overvoorde remise overeen in een gelijkwaardige stand. Gilles van Winkel stond iets minder, maar bleef binnen de remise grenzen tegen Jos Vis. Aan bord 1 kwamen Patrick Scheffers en Ben de Koning remise overeen, nadat ze allebei in tijdnood raakten. Een 3-5 verlies voor MDV 2. Klik hier voor alle provinciale uitslagen en standen.

Clubavond
Op donderdag 9 september was de eerste clubavond van de Monsterse Damvereniging. Om 18.30 uur was de jeugd aan de beurt. De lessen worden verzorgd uit de diverse boeken van bekende dammers en daarna speelden de jeugd ook nog een wedstrijd voor de onderlinge competitie.

Rond 19.45 uur deed de computer zijn werk en er kwamen elf onderlinge partijen uitrollen voor de senioren. Er was al direct een verrassing! Clubkampioen Arie Stoorvogel won in het middenspel een schijf, maar maakte het niet af en moest remise toestaan tegen de goed spelende Edwin van er Meer.

Frits Valkenwoud bouwde zijn partij goed op, maar maakte in het eindspel een foutje en Ben Gerhke won de partij. Joop Buurman en Ton van der Ende maakte er wel een heel spannende wedstrijd van, maar naar analyse was remise de juiste uitslag. Gilles van Winkel stond in het eindspel wel beter tegen Patrick Scheffers, maar kon niet winnen uitslag remise.

De eerste partij van Stan van der Meer, ons jeugdlid die bij de senioren meedoet met verkorte speeltijd, tegen Gerda van der Meijden was erg spannend. In het middenspel won Stan een schijf door een verkeerde uitruil van Gerda, daarna kon hij winnen door een schommelslag maar zag deze niet. De partij eindigde in remise. Alle onderlinge uitslagen zien? Klik dan hier.

Meer weten over dammen? Bel even met de voorzitter Bert Molenkamp 070-3235467 of de jeugdleider Frans Boers 0174-245011. We spelen elke donderdag in Het Vrondel te Ter Heijde aan Zee.

Dammen tijdens Westland Ontmoet

Gepubliceerd op: 2017-07-20 10:07:57

Op woensdagmiddag 27 september verzorgen Bibliotheek Westland en Damvereniging Monster in het kader van Westland Ontmoet een demonstratie en workshop dammen in bibliotheek ’s-Gravenzande. Of je nu wel of niet kunt dammen, jong of oud bent, iedereen is welkom! Voor materiaal wordt gezorgd. De toegang is gratis (14.00 – 16.00 uur).

oudere berichtennieuwere berichten