Monsterse damvereniging

Geslaagd open sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2019-11-24 16:00:13

Donderdag 18 november organiseerde de Monsterse Damvereniging een gezellig open sneldamtoernooi. Hieraan deden clubleden, clubdammers van omliggende verenigingen en huisdammers mee. Er werd gestreden voor de punten, maar tussendoor was er de ruimte voor een praatje met een lekker hapje en drankje. Na zeven wedstrijden werd Herman Vroom eerste met twaalf punten, Arie Stoorvogel tweede met twaalf punten en Engelbertus Pronk derde met elf punten. Beste huisdammer werd Wil van Hagen met vijf punten. Aan het einde van de avond ging iedereen tevreden en met een mooie prijs naar huis. De volledige eindstand is te vinden op Toernooibase.

Uitnodiging open sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2019-11-01 19:06:59

Op donderdag 21 november organiseert de Monsterse Damvereniging een open sneldamtoernooi in Dorpshuis Het Vrondel. Het toernooi staat open voor iedereen: clubdammers, huisdammers en beginners. Voor de koffie en hapjes wordt gezorgd. Het sneldamtoernooi in het dorpshuis aan De Wurft 1 in Ter Heijde aan Zee begint om 19.45 uur.

Plaats:
Dorpshuis Het Vrondel, De Wurft 1 in Ter Heijde aan Zee
Datum:
Donderdag 21 november 2019
Aanvang:
19.45 uur tot ca. 23.00 uur

Dubbel damsucces

Gepubliceerd op: 2019-10-25 15:26:59

Afgelopen donderdag kwam het zestal van KDC Katwijk en het viertal van LDC Leiderdorp op bezoek bij de Monsterse Damvereniging. Tegen Katwijk kwam Engelbertus Pronk goed weg met remise tegen Arend van de Beelen. Hierna zette Patrick Scheffers het team op voorsprong door te winnen van invaller Teun de Kluyver. Arie Stoorvogel behield de voorsprong door remise te spelen tegen Gé Berbee. De Kattukers bleken lastige tegenstanders, want de uitslagen op de andere drie borden kwam pas na drie uur dammen. Frans Boers rekende de tempo’s goed uit en behaalde een mooi punt tegen Jack van der Plas. Gert-Jan Voois had een gemakkelijkere stand tegen John Bruin, maar winst zat er niet. Frans de Smit had tenslotte de korte vleugel van Arjan Varkevisser opgesloten en kwam remise overeen om de teamoverwinning (7-5) veilig te stellen.


Tegen Glenn Hardenberg van LDC Leiderdorp had Jan Molhoek wat voordeel, maar onvoldoende om te kunnen winnen. De standen van Ben Gehrke en John Kolstee zagen er niet rooskleurig uit, maar beiden wisten door een truc uit de hoge hoed toch nog te winnen. Invaller Herman Vroom en Reginald Lindemans waren gelijkwaardig aan elkaar en deelden de punten. Door de 6-2 overwinning is MDV-2 gestegen naar de vierde plaats in de tweede klasse.

oudere berichtennieuwere berichten