Monsterse damvereniging

Paaseieren sneldamtoernooi

Gepubliceerd op: 2018-03-08 18:50:38

Op donderdag 29 maart is het jaarlijkse paaseieren sneldamtoernooi bij de Monsterse Damverening. Er is ook een huisdammersgroep aanwezig. We beginnen om 19:45 in Dorpshuis het Vrondel, De Wurft 1, Ter Heijde aan Zee.

MDV handhaaft zich

Gepubliceerd op: 2018-02-22 10:55:35

Afgelopen donderdag waren er acht partijen voor de onderlinge competitie bij de Monsterse Damvereniging. Vier partijen eindigden in een puntendeling en de andere vier werden allemaal gewonnen door de zwartspeler, maar de meeste aandacht was er deze avond voor de degradatiekraker MDV tegen Scheveningen.

Frans de Smit was als eerste uit en speelde remise tegen de snel dammende Hanny de Vaal. Hierna won topscoorder van het eerste Arie Stoorvogel van Engelbertus Pronk. Frans Boers kwam hierna remise overeen met Nel Lindhout. Ben Gehrke zorgde voor het beslissende bordpunt door te winnen van Wim Eijgenraam. Hierdoor heeft MDV zich gehandhaafd. Jan Molhoek werd steeds meer onder druk gezet en verloor van Piet Roozenboom. Gert-Jan Voois zorgde voor de teamoverwinning (7-5) door remise te spelen tegen Ron de Vaal na een partij met wisselende winstkansen. Klik hier voor de eindstand van de eerste klasse B.

Ontknoping clubcompetitie

Gepubliceerd op: 2018-02-02 10:22:03

De provinciale clubcompetitie van de Zuid-Hollandse DamBond nadert de ontknoping. In de eerste klasse B heeft MDV-1 twee uitwedstrijden op rij verloren. Tegen Naaldwijk werd het 9-3 en tegen De Lier 8-4. Momenteel staat MDV-1 op de vijfde plaats met nog een wedstrijd te spelen tegen hekkensluiter Scheveningen. Deze wedstrijd vindt plaats op donderdag 15 februari in Dorpshuis Het Vrondel. Als Scheveningen met 8-4 of meer wint dan daalt MDV-1 naar de onderste plaats. Degene die onderaan eindigt speelt een play-off degradatiewedstrijd tegen de onderste uit de eerste klasse A.

Promovendus MDV-2 staat in de tweede klasse nog steeds onderaan. De wedstrijden tegen Naaldwijk-2 en RDC Rijnsburg-2 gingen beide nipt met 5-3 verloren. Er waren kansen op meer wedstrijdpunten, maar deze werden niet benut. Er staan nog drie wedstrijden op het programma voor MDV-2.

Ook de onderlinge competitie wordt goed bezocht. Afgelopen maand speelden ons jongste lid Stan van der Meer (9) tegen ons oudste lid Jan Kruithof (79) remise. Ook twee oud-postbodes gingen de strijd met elkaar aan. Joop Buurman speelde de beste zetten en won van Leny van der Gaag en Gert-Jan Voois bezorgde koploper Herman Vroom zijn eerste nederlaag.

oudere berichtennieuwere berichten