Monsterse damvereniging

Dubbel damsucces

Gepubliceerd op: 2019-10-25 15:26:59

Afgelopen donderdag kwam het zestal van KDC Katwijk en het viertal van LDC Leiderdorp op bezoek bij de Monsterse Damvereniging. Tegen Katwijk kwam Engelbertus Pronk goed weg met remise tegen Arend van de Beelen. Hierna zette Patrick Scheffers het team op voorsprong door te winnen van invaller Teun de Kluyver. Arie Stoorvogel behield de voorsprong door remise te spelen tegen Gé Berbee. De Kattukers bleken lastige tegenstanders, want de uitslagen op de andere drie borden kwam pas na drie uur dammen. Frans Boers rekende de tempo’s goed uit en behaalde een mooi punt tegen Jack van der Plas. Gert-Jan Voois had een gemakkelijkere stand tegen John Bruin, maar winst zat er niet. Frans de Smit had tenslotte de korte vleugel van Arjan Varkevisser opgesloten en kwam remise overeen om de teamoverwinning (7-5) veilig te stellen.


Tegen Glenn Hardenberg van LDC Leiderdorp had Jan Molhoek wat voordeel, maar onvoldoende om te kunnen winnen. De standen van Ben Gehrke en John Kolstee zagen er niet rooskleurig uit, maar beiden wisten door een truc uit de hoge hoed toch nog te winnen. Invaller Herman Vroom en Reginald Lindemans waren gelijkwaardig aan elkaar en deelden de punten. Door de 6-2 overwinning is MDV-2 gestegen naar de vierde plaats in de tweede klasse.

Damseizoen is gestart

Gepubliceerd op: 2019-09-14 12:49:29

Het seizoen is gestart voor de dammers van de Monsterse Damvereniging. De eerste clubavond speelde clubkampioen Herman Vroom simultaan tegen 27 clubgenoten en behaalde een score van 60%. Veel partijen eindigden in remise en alleen Bart Bogaard, Frans Boers en Pieter Rozenboom wisten de clubkampioen te verschalken.

Een week later moest het eerste team thuis spelen voor de provinciale competitie tegen DOS Delft. Arie Stoorvogel tegenstander Henk Valk maakte een foutje en gaf direct op zonder dat Arie de winnende combinatie kon uitvoeren. Hierna kwam Patrick Scheffers goed weg met remise ondanks een schijf minder tegen zetjesspeler Mees van der Bosch. Frans de Smit verloor hierna van invaller Wynton Meijer. Engelbertus Pronk speelde solide en kwam remise overeen met Rob Smits. Gert-Jan Voois speelde sterk en Loek Tillemans kon nog net het ene gaatje naar remise vinden. Pieter Rozenboom won van Victor Foss en hierdoor werd de overwinning met 7-5 binnengehaald.

Ook de onderlinge competitie is weer gestart en alle uitslagen en tussenstanden zijn wekelijks te vinden op Toernooibase. Ook zin om een keer een potje te dammen? We dammen elke donderdagavond in Dorpshuis Het Vrondel in Ter Heijde aan Zee. De jeugd begint om 18:30 en de senioren beginnen om 19:30.

Succes op Westlands Damkampioenschap

Gepubliceerd op: 2019-05-26 12:57:56

De afgelopen weken vond het Open Westlands Damkampioenschap plaats in De Lier. Vier leden van de Monsterse Damvereniging namen deel. In de hoofdklasse hadden vijf spelers op de laatste speeldag nog kans om kampioen te worden. De titel ging naar Hans Bentvelzen van Damclub Naaldwijk. In de promotieklasse werd Henk Valk van DOS Delft op weerstandspunten kampioen.

In de eerste klasse speelde Monsternaar Gilles van Winkel een gedegen toernooi door vier keer remise te spelen. In de laatste ronde strafte hij een foutje van Chiel Overvoorde van VELO Wateringen af en werd hij tweede achter Maarten van der Schee uit De Lier. In de tweede klasse nog meer Monsters succes. In de laatste ronde versloeg Patrick Scheffers in een onderling duel Danny van der Voort van Naaldwijk en werd kampioen met negen punten. John Kolstee verloor zijn laatste partij, doordat zijn korte vleugel werd opgesloten en liep het brons mis. Leny van der Gaag werd laatste met twee punten.

Op de afsluitende sneldamavond deden er elf leden van de Monsterse Damvereniging mee. Nico Hoogenraad, John Kolstee, Patrick Scheffers, Gilles van Winkel en Leny van der Gaag vielen in de prijzen in hun categorie.

oudere berichtennieuwere berichten