Monsterse damvereniging

Simultaan Stan van der Meer

Gepubliceerd op: 2023-09-23 12:49:02

Clubkampioen Stan van der Meer trapte het seizoen bij de Monsterse Damvereniging af met een simultaan tegen 23 tegenstanders. In een rap tempo liep hij langs de borden en af en toe stond hij iets langer stil bij een bord. Na z’n 3 uur dammen was de laatste partij afgelopen. Er waren drie tegenstanders die konden winnen van Stan. Dit waren: Piet Rozenboom, Menno Kamminga en Patrick Scheffers. Toevallig zaten ze ook alle drie naast elkaar. Stan wist 13 partijen winnend af te sluiten. In 7 partijen werd een puntendeling, remise, overeengekomen. Totaal een percentage van 71,7%.

Start damseizoen 2023-2024

Gepubliceerd op: 2023-08-20 11:21:35

Op donderdag 7 september begint het damseizoen 2023-2024 voor de Monsterse Damvereniging. Wij hopen u te mogen begroeten in Dorpshuis "Het Vrondel" in Ter Heijde aan Zee. Elk seizoen hebben wij de goed bezochte onderlinge competitie.

Provinciale competitie
In het seizoen 2023-2024 neemt de Monsterse Damvereniging deel aan de provinciale competitie met twee teams. MDV 1 speelt in de eerste klasse. MDV 2 speelt in de derde klasse. Op Toernooibase staat de volledige indeling en het speelschema. Met de onderstaande links kunt u deze eenvoudig en snel zien.

Klik hier voor de eerste klasse (MDV 1)

Klik hier voor de derde klasse (MDV 2)

N.K. dammen voor welpen

Gepubliceerd op: 2023-05-31 19:36:05

Op zaterdag 20 mei heeft Sep Schrijber, nog maar net 8 jaar en een nieuw damtalent van de Monsterse Damvereniging, meegedaan aan het NK dammen voor welpen (t/m 10 jaar) in Nieuwerbrug aan de Rijn. Zijn damtrainer Frans Boers en zijn ouders waren daarbij aanwezig dat was wel nodig om hem te steunen. Sep, die erg nerveus was, liet de eerste partij in gewonnen stand lopen en verloor. De tweede partij ging wat beter en behaalde hij remise, dus de spanning was er een beetje af. Daarna won hij en verloor hij nog een partij voor de pauze. Na de pauze ging het een stuk beter wist hij driemaal achter elkaar te winnen. In deze partijen haalde hij enkele slagzetjes eruit die hij heeft geleerd. Toen stond hij op plaats tien van 34 deelnemers. De laatste ronde speelde hij wel een goede partij, maar zijn tegenstander was sterker en verloor Sep. Door dit resultaat eindigde hij op plaats 15 van de 34 deelnemers. Dat is een heel goede prestatie. Nu gaan we weer volop trainen om volgend jaar bij de top te komen. De damtrainer heeft er alle vertrouwen in.

oudere berichtennieuwere berichten